Training "help ik heb een puber"

“Heb je jouw huiswerk al af? Hoe was het op school? Heb je nog cijfers?” Dit zijn veel gestelde vragen door ouders. De reactie van hun kind is vaak boos, geirriteerd of chagrijnig. De vraag is: hoe kan je in contact komen met jouw kind en een leuke reactie krijgen in plaats van een boos, chagrijnig of geirriteerd kind?

Veel ouders lopen tegen het gedrag van hun puber aan. Ze luisteren niet, zijn ongemotiveerd of niet betrokken bij het gezin. Door een paar simpelen tips en het gesprek aan te gaan met andere ouders, blijken de oplossingen om anders met jouw puber om te gaan, heel dichtbij. Tijdens deze training leer je op een andere manier met jouw kind in gesprek te gaan. Gekeken wordt naar het doel en hoe dit doel het beste bereikt kan worden. Hoe ga je om met huiswerk? Wat kan je doen wanneer jouw kind geen zin heeft om zijn huiswerk te maken?

Aan het einde van de training heb je een aantal praktische tips ontvangen hoe je anders met jouw kind in contact kunt komen.

De bijeenkomst neemt twee avonden in beslag. De eerste avond inventariseren we de problemen en komen er tips. De avond erna gaan we kijken hoe de tips zijn opgepakt en hoe het is gegaan. Deze avond is inclusief koffie en thee.

Na afloop van de twee daagse training bestaat de mogelijkheid om je op te geven voor de intervisie bijeenkomsten waar je de problemen kunt neerleggen en er vanuit de groep oplossingen worden aangedragen.