Schoolinformatie t.o.v CITO en examen

Onderwijs is altijd in beweging. Wanneer u even niet in een school bent geweest, bent u waarschijnlijk verbaasd over het huidige onderwijsstelsel. Kinderen maken vanaf groep 1 al Cito toetsen, zij hebben cito toetsen als leerlingvolgsysteem, de entreetoets en de Cito eindtoets.

Wat moeten de kinderen allemaal kunnen? Hoe kunt u uw kind als ouder hierbij helpen? Leerlingen krijgen lesstof op een speciale manier aangeboden. Wanneer u als ouder een andere manier hanteert, wordt dit voor de leerling erg verwarrend. Graag nemen wij de tijd voor u als ouder om te bespreken hoe lesstof en volgens welke methode dit wordt aangeboden, zodat u uw kind op de beste manier kunt helpen.

Binnen het voortgezet onderwijs vinden ook een aantal ontwikkelingen plaats. Referentieniveaus zijn ingevoerd en de eindexamenklassen hebben nieuwe examennormen. Tijdens een bijeenkomst kunt u worden bijgepraat over de meest recente ontwikkelingen en wat deze ontwikkelingen voor consequenties hebben.

On(der)wijs Goed praat u graag bij over alle ontwikkelingen binnen het onderwijs, zodat u van de meest belangrijke informatie op de hoogte bent.