Onderwijsbehoefte en stoornissen

Deze leerling heeft ASS. Deze leerling heeft ADD en ODD. De afkortingen vliegen je om de oren, maar wat is dit nou eigenlijk? En wat vragen deze stoornissen van jouw als leerkracht?

Met het oog op “Passend onderwijs” is het belangrijk dat de onderwijsbehoefte van de leerlingen centraal staan en dat mensen deze behoefte kunnen formuleren en weten hoe ze dit moeten. Het gaat niet om wat de leerling niet kan, maar hoe kunnen wij een leerling het beste helpen om het gewenste resultaat te bereiken? Wat is voor hem belangrijk en kunnen we dat bieden?

Tijdens deze training leer je meer over de verschillende stoornissen en hoe je vanuit deze stoornissen een onderwijsbehoefte kunt formuleren. Wanneer je denkt in de behoefte van de leerling, zet je de leerling centraal denk je in de mogelijkheden.

Deze training wordt op locatie aangeboden, maar je kunt hem ook volgen op instelling van On(der)wijs Goed!. De trainingen worden op zaterdag en in de avonden gegeven. De prijs is inclusief koffie, thee en lesmateriaal.